Αριστείδης Φωκάς - Βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης 2

Βιογραφικό Σημείωμα

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη στις 28 Φεβρουαρίου του 1971 και αποφοίτησα από το 2ο λύκειο Τούμπας.

Από το 1996 εργάζομαι αποκλειστικά μαζί με τον αδερφό μου στην οικογενειακή επιχείρηση παραγωγής και εμπορίας επίπλων και συμμετέχω σε διεθνείς εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα, έχω συμμετάσχει πολλές φορές στη ΔΕΘ και σε εκθέσεις επίπλων στο Ντουμπάι, στην Κολωνία, στη Βαλένθια και στο Μιλάνο. Γι’ αυτό τον λόγο, μιλάω πολύ καλά Αγγλικά.

Τον Δεκέμβριο του 2017 ανέλαβα δράση και στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, ως μέλος του Δ.Σ. με τον από καρδιάς φίλο μου Παναγιώτη Παπαδόπουλο και με το ψηφοδέλτιο της “Βιοτεχνικής Συμμαχίας”.

Έχω αναπτύξει έντονη φιλανθρωπική δράση, όπως πολλοί συμπολίτες μου, στην κοινωνία αγάπης και προσφοράς «Γέροντας Παΐσιος».

Έχω σπουδάσει στη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού(ΤΕΦΑΑ), στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Στον ελεύθερό μου χρόνο παρακολουθώ κάθε είδους αγώνα του Π.Α.Ο.Κ., αλλά και άλλες ομάδες του εξωτερικού. Έχω πάθος με την κολύμβηση, το ποδόσφαιρο, την καλαθοσφαίριση, το handball, και άλλα αθλήματα. Είμαι παντρεμένος με δύο παιδιά.

Με την εκλογή μου στη Βουλή θέλω μεταξύ άλλων να αγωνιστώ για τις μεσαίες επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες που επιβαρύνονται με άδικα υψηλές εισφορές, με ασταθή και υπέρογκη φορολόγηση και χρειάζονται άμεσα χρηματοδότηση μέσω Τραπεζών και Ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Σύντομο Βιογραφικό

Χρονοδιάγραμμα

divider
ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ

ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

1977 - 1988

ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗ

ΑΠΟ ΤΟ 2ο ΛΥΚΕΙΟ ΤΟΥΜΠΑΣ

1990

ΕΡΓΑΣΙΑ

ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΕΠΙΠΛΩΝ

2015

1971

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

1989

ΣΠΟΥΔΕΣ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΤΕΦΑΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

1990 ΕΩΣ & ΣΗΜΕΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ