Άρης Φωκάς για Νομοσχέδιο για τα Εργασιακά: «Πειραματίζονται με το εργασιακό ενόψει ΔΕΘ»

Το αντιλαμβανόμαστε ότι ο πρωθυπουργός όταν θα ανέβει στο βήμα της ΔΕΘ πρέπει να έχει κάτι να παρουσιάσει και αυτή τη φορά η κυβέρνηση πειραματίζεται με το πολύπαθο θέμα του εργασιακού – ασφαλιστικού. Ωστόσο πριν από αυτό θα έπρεπε τουλάχιστον να φανεί συνεπής στις περσινές εξαγγελίες. Και τι εννοώ με αυτό; Πέρυσι ο πρωθυπουργός από το ίδιο βήμα, στο οποίο θα βρεθεί και σε μερικές μέρες από σήμερα, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, έταζε και πάλι μέτρα για τους εργαζόμενους.

Δήλωνε τότε πως θα «παγώσουν» οι ασφαλιστικές εισφορές των επαγγελματιών σε ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ, οι οποίες θα είχαν καταστεί ληξιπρόθεσμες ως το τέλος του 2016. Με τον τρόπο αυτό επαγγελματίες, που θα κατέβαλλαν τις ασφαλιστικές τους εισφορές από την αρχή του 2017 θα μπορούσαν να αποκτήσουν ξανά πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αλλά και στο δικαίωμα στη σύνταξη. Η συγκεκριμένη πρόταση δεν βγήκε ποτέ από τους χώρους της ΔΕΘ. Δεν πέρασε ποτέ τα όρια της Θεσσαλονίκης, δεν έφτασε στην Αθήνα και φυσικά δεν υλοποιήθηκε ποτέ στερώντας βασικά δικαιώματα σε περίπου 300.000 επαγγελματίες.

Και επανέρχομαι στα του παρόντος. Διαπιστώνουμε ότι πολλά θέματα είναι μη εφαρμόσιμα και άλλα καλύπτονται επιφανειακά χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ότι θα πρέπει να εφαρμοστούν στην ελληνική πραγματικότητα και όχι σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

 

Παρακολουθήστε εδώ ολόκληρη την Ομιλία μου στην Δεύτερη Επιτροπή της Βουλής