Άρης Φωκάς για Εργασιακό Νομοσχέδιο: «Προεκλογικό παραμύθι το νομοσχέδιο της κυβέρνησης»

Στο «προεκλογικό» νομοσχέδιο, που η κυβέρνηση θα φέρει ως νικητήριο λάβαρο στη ΔΕΘ, εθελοτυφλώντας στο γεγονός ότι πλήττει για άλλη μια φορά την ελληνική κοινωνία, αναφέρθηκε, ως ειδικός αγορητής του κόμματος στην Ολομέλεια της Βουλής, ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων, Άρης Φωκάς. Μάλιστα, εφόσον η
κυβέρνηση δε στάθηκε συνεπής στις περσινές εξαγγελίες ο κ. Φωκάς, σε μια προσπάθεια να δοθεί ανάσα στην ελληνική αγορά, πρότεινε συγκεκριμένα μέτρα για την ανακούφιση των ελεύθερων επαγγελματιών, τα οποία φαίνεται πως ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε, αλλά… ξέχασε να υλοποιήσει.

«Γιατί μια μεγάλη μερίδα επαγγελματιών έχουν αποκλειστεί από το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, αφού το πάγωμα των εισφορών που υποσχεθήκατε δεν έγινε ποτέ;  Μιλάμε για περίπου 300.000 επαγγελματίες κ. Τσίπρα. Εσείς ο ίδιος είχατε αναφέρει πέρυσι ότι το «πάγωμα» των οφειλών θα δώσει ανάσα σε εκατοντάδες χιλιάδες μικρούς και μεσαίους ελεύθερους επαγγελματίες, που στενάζουν κάτω από το βάρος των χρεών. Τι άλλαξε στη συνέχεια; Αποφασίσατε να τους αφήσετε να «ασφυκτιούν» κύριε πρωθυπουργέ;», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Φωκάς μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής. Ο κ. Φωκάς έκανε λόγο για τακτικές αποπροσανατολισμού από την πλευρά της κυβέρνησης επισημαίνοντας πως αποσιωπεί τα σοβαρά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, όπως η ανεργία και οι μισθοί πείνας. «Δίνετε κάποια ψίχουλα, ασχολείστε επιφανειακά με κάποια θέματα, αλλά δυστυχώς ξεχνάτε τα σοβαρά. Καλά είναι τα επιδόματα, συμφωνούμε σε αυτό, αλλά οι άνεργοι θέλουν θέσεις εργασίας, οι επιχειρήσεις θέλουν κίνητρα, η αγορά πρέπει να κινηθεί.», επεσήμανε ο κ. Φωκάς.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ομιλία του Άρη Φωκά για το Εργασιακό Νομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής